الطريقه
تجيبي سمك بوري مصري ويكون معقول يعني الثلاث سمكات بوري يطلعوا حوالي كيلو وشوية ماشي
وبعدين يتغسلوا كويس جدا وخصوصا من جوا الخياشيمws وبعدين تسيبيهم في المصفاة ينزلوا الميه اللي فيهم شوية وبعدين تفرديهم علي ورق مطبخ علي اي صينية مفرودةلحد ما ينشفوا خالص
بعدين تجيبي كيس كبير من الاكياس بتاعة الثلاجة وتحطي فيها شوية ملح في الا رضية وبعدين تمسكي السمكة جوا الكيس وتملي الخياشيم ملح وطبعا الملح اللي هيقع هيبقي جوا الكيس وتكملي بقيت السمك بنفس الطريقة وبعدين ترصيهم مع بعض وترشي عليهم كلهم من برة وحواليهم ملح لو هما حوالي كيلو هتحطي تقريبا نصف علبة الملح الساسا وبعد كده تلفيهم كويس بحيث تطلعي الهوا من الكيس وتكتميهم مع بعض
واكيد طبعا اكياس السوبر ماركت ما فيش اكتر منها تحطي في كيس جو ا كيس وفي الا خر تلفيهم كويس مع بعض وممكن تلفي الاخر بسوليتب وتحطيه في صينية او علبة حرفها عالي وتخبيها في فرن البوتاجاز
جينا للمهم هنسيبهم مدة قد ايه؟
لو بتحبيه في اول درجات الحادق يبقي بعد 4 ايام
لو بتحبيه حادق وسط يبقي اسبوع
لو بتحبيه حادق جدا يبقي انسيه زي ما انتي عايزة اسبوعين لحد شهر وابقي من الاساس زودي الملح شويه
وكل ما كان الجو حر يبقي احسن ويستوي بسرعة
الفسيخ المصري
Thursday, June 24, 2010Posted by cuisinedumaghreb at 5:48 PM
Labels: arab cuisine, cuisine algerienne, cuisine arabe, cuisine egyptienne, cuisine libanaise, cuisine marocaine, cuisine syria
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment